NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Alles draait om hout

Alles draait om hout

Decospan is jarig. De Europese marktleider qua fineerverwerking viert zijn veertigste verjaardag. Dat de vakbeurs Interzum dit jaar plaatsvond, was een extra troef. Decospan toonde er de vele producten uit het assortiment, recente en bijzondere innovaties én ze onthulden er hun nieuw logo en een aangepaste baseline: ‘wood solutions’.

De baseline ‘wood solutions’ onderstreept de expertise van Decospan inzake fineerplaten, maar ook de beschikbaarheid van houten vloeren, lambriseringssystemen, akoestische producten, wand- en plafondpanelen, afgekante meubelonderdelen, houten balkjes en zo meer. Kortom: totaaloplossingen met als basisgrondstof steeds weer fineer, dun gesneden hout van 0,6 millimeter.

Nieuws onder de zon
Een vakbeurs is en blijft het uitgelezen platform om nieuwigheden voor te stellen en bezoekers te prikkelen voor wat komen gaat. Dat was tijdens Interzum niet anders bij de merken Querkus, een collectie rond fineer van Europese eik, en Shinnoki, een gamma kant-en-klare fineerplaten. “Querkus wordt uitgebreid met een nieuwe, zeer exclusieve oppervlaktebewerking”, aldus brand manager division panels Wouter Polfliet. “Shinnoki gaf een voorsmaakje van wat Decospan vanaf 2021 zal brengen. De huidige collectie 3.0 blijft zeker behouden tot dan, maar we stelden nu al een aantal varianten voor en organiseerden een demo van de afwerkingsmogelijkheden van de toekomst.”

Woodcoustics
Samen met Triplaco NV ontwikkelde Decospan een gamma akoestische fineerplaten. Onderzoek heeft immers uitgewezen dat storende achtergrondgeluiden een negatieve invloed hebben op het humeur en de prestaties van de mens. Met de nagelnieuwe akoestische fineerplaten, verzameld onder de naam Woodcoustics, bieden Triplaco en Decospan samen een oplossing aan die inspeelt op het auditief comfort naast de esthetische meerwaarde. “De knowhow van Shinnoki werd aangewend om een dertiental akoestische absorberende types panelen af te werken, een mix van micro- en nanogeperforeerde, gegroefde en geboorde types.”  

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details