Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk

NL | FR

Sectornieuws

Alle stadia van de innovatietrajecten krijgen volop aandacht

Stock_C3_final
Beal international – Fernelmont (Belgium).

Tekst | BEAL International

Beeld | BEAL International

23 maart 2023 Leestijd 10 minuten

Deel dit artikel

Unieke expertise is gegroeid naar wereldreferentie

BEAL International, opgericht in 1974, is een Belgisch familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerp, de productie en de distributie van innoverende producten voor de bouw- en decoratiesector.

Onder het gamma producten ontworpen door BEAL International, zijn het vooral de MORTEX® bekledingen type beton cire en zelfs Tadelakt, het BEALSTONE® systeem, een nieuwe generatie Terrazzo, en de CAPILASIL® waterdichtingsoplossingen die het bedrijf beroemd hebben gemaakt. Met meer dan 45 jaar ervaring heeft BEAL International dan ook een unieke expertise ontwikkeld en zich gevestigd als een wereldreferentie voor multi-oppervlak ‘beton cire’ en terrazzobekledingen.

Mortex® – © Andrieux Leny – Applicator: Stephanie Parutto & André Delagarde.

Uitmuntendheid 

De oprichters en teams van BEAL International delen een voorliefde voor het streven naar uitmuntendheid. Om het hoogste kwaliteitsniveau voor de eigen producten te garanderen, heeft het bedrijf aandacht voor alle stadia in de innovatietrajecten: het ontwerp, de productie, de distributie, de opleiding van ambachtslieden en natuurlijk ook deskundig advies nadat de verkoop is beklonken. 

Betonlook bekleding

MORTEX® ‘betonlook’ is de bekleding bij uitstek voor wie techniciteit, originaliteit, persoonlijkheid en esthetiek wenst te combineren. Deze wordt zowel om zijn technische kwaliteiten als om zijn decoratieve voordelen gebruikt en biedt binnen- en buitenhuisarchitectuurprojecten een mineraal uitzicht die aan ‘betonlook’ of zelfs ‘Tadelakt’ doet denken.

Met zijn dunheid en ondoordringbaarheid past de MORTEX® bekleding minerale micro-mortel zich aan alle vormen en oppervlakken aan voor een unieke uitstraling van douches, vloeren, zwembaden, trappen en meubels. Zowel binnen als buiten brengt MORTEX®, gladgestreken betonlook de meest creatieve ideeën tot leven. Het resulteert in een uniek betoneffect, neutraal of gekleurd, zowel horizontaal als verticaal toepasbaar. Maar ook binnen en buiten, zowel technisch als decoratief. Bovendien bedekt MORTEX® gemakkelijk bestaande tegels, zelfs bij vloerverwarming. Alles is mogelijk.

BEALSTONE®. (Beeld: Kevin Thiry)

Creativiteit

Kleuren, tinten, vormen, texturen, effecten… De neutrale basis die in de massa kan worden gepigmenteerd en de verschillende toepassingsmethodes maken de MORTEX® bekleding onbeperkt in kleuren -en renderingsmogelijkheden voor badkamers, vloeren, woonkamers en exterieurs. Iedereen krijgt het gedroomde resultaat.

Daarnaast is MORTEX® een van de essentiële materialen voor bouw- of renovatieprojecten die deel uitmaken van een ecologisch verantwoorde en duurzame aanpak. Deze is gemaakt in België en samengesteld uit 95 procent natuurlijke ingrediënten, afkomstig uit Europa. De formule is neutraal en kan door de vakman direct ter plaatse worden gepigmenteerd, wat een ecologischer transport mogelijk maakt en productafval voorkomt.

Milieuvriendelijk

BEALSTONE® is een eigentijds en verbeterd alternatief voor terrazzo dat scheurvrij, dun en gemakkelijk te installeren is. Het is geproduceerd uit 97 procent natuurlijke ingrediënten en recyclagebevorderend door het gebruik van lokale aggregaten. Dit minerale product is een volledig milieuvriendelijke en aanpasbare oplossing die ongeëvenaarde stijl biedt aan decoratie- of renovatieprojecten. Met zijn uitzonderlijke eigenschappen en hoge technische prestaties laat BEALSTONE® ruimte voor creativiteit bij het ontwerpen of renoveren van interieurs, van de meest trendy tot de meest klassieke. Met het BEALSTONE® systeem bouw of renoveer je unieke ruimtes.

Persoonlijkheid

Terwijl originele terrazzo uit Italië gemaakt is van natuursteenfragmenten en marmer, gaat de BEALSTONE® terrazzo-oplossing een stap verder. Deze biedt de mogelijkheid om verschillende materialen te kiezen voor de samenstelling ervan. Kwarts, metaal, marmer, terracotta, edelstenen, glas, schelpen, kiezels, spiegelsnippers, kleine kiezelsteentjes, kiezelzuurkorrels, gerecycleerde materialen… Je kiest het gewenste aggregaat, je verbeelding is de enige limiet.

Dat geldt ook voor de kleur. Het BEALSTONE®-poeder kan in een oneindig aantal kleuren worden voorbereid. De enige ‘moeilijkheid’ is een kleur te kiezen uit dit oneindige palet. Met zoveel aanpassingsmogelijkheden, weinig technische beperkingen en een gegarandeerd verbluffend resultaat, is BEALSTONE® de voor de hand liggende keuze voor wie houdt van schoonheid en een praktisch gevoel voor wat mogelijk is. Architecten, decorateurs en particulieren kunnen eindelijk ruimtes tot leven brengen zoals zij ze gedroomd hebben: zonder grenzen.

Mooie producten en opleidingen voor de optimale verwerking. Shooting: The ImageFactory. (Beeld: C.LINKENS/TIF)

Esthetiek en techniek om ruimtes te renoveren

Het BEALSTONE®-product is ideaal voor het creëren van moderne, naadloze ruimtes met een sterke terrazzostijl. De dikte kan aan elke plaats worden aangepast, van 2 millimeter tot enkele centimeters. Het kan ter plaatse worden gegoten of in de werkplaats worden geprefabriceerd. Daarna is het bruikbaar voor de bekleding van wanden, vloeren en meubilair, zowel binnen als buiten. Het respecteert de bestaande functionele verbindingen. In elke kamer past BEALSTONE® perfect bij het omringende decor, of het nu hedendaags is of antiek. In combinatie met andere materialen – hout, metaal, staal enzovoort – komt de pracht ervan nog meer tot uiting. Het BEALSTONE®-product kan worden gebruikt om oude terrazzobekledingen, met name uit de art-decoperiode, in vrijwel identieke staat te herstellen.

Opleidingen

Er zijn specifieke opleidingen voor de verschillende productreeksen. De opleiders zijn gepassioneerde, hooggekwalificeerde en ervaren vakmannen. Zij delen de bedrijfsfilosofie en de technieken die nodig zijn om de juiste oplossingen in te kunnen zetten.

Opleidingen worden in verschillende talen gegeven in het opleidingscentrum in België, bij de partnerdistributeurs in Nederland en eigenlijk verder over de hele wereld. Ze combineren theorie en praktijk en worden op verschillende niveaus aangeboden (initiatie en specialisatie). Deze cursussen zijn niet verplicht. Een plaatser kan namelijk al zeer bekwaam zijn zonder deze trainingen te hebben bijgewoond. 

MORTEX® Opleiding

Leer meer over de toepassingstechnieken van MORTEX®-bekleding of scherp je vaardigheden aan met de specialisatiecursussen. De introductiecursus is een voorwaarde voor het volgen van de gespecialiseerde cursussen.

BEALSTONE® opleiding

Als je als vakman met het BEALSTONE®-systeem wil leren werken, dan zijn er de algemene introductiecursus van één dag en de specialisatiecursus van drie dagen.

Opleiding voor vakmannen

Werk je al als vakman in de bouw-, renovatie- en decoratiesector en wil je nieuwe materialen leren kennen of je vaardigheden verbeteren? Onze opleidingen zijn voor jou, het hele jaar door, overdag en op weekdagen. 

In de E-Live opleidingen volg je live training, gegeven door onze expert. Met de E-Learning opleidingen kan elke belangstellende vooraf bepalen wanneer het inplannen uitkomt. Deze digitale opleidingen combineren, net als de opleidingen in ons opleidingscentrum, theorie en praktijk. Voor elke cursus ontvangt de cursist een doos met al het nodige gereedschap om de praktische oefeningen uit te voeren.

Alle opleidingen in het Nederlands en Frans voor het jaar 2023 vind je op de website.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Interieurbouw & Schrijnwerk? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details