NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Alle IT-oplossingen voor keukenbouw onder één dak

Alle IT-oplossingen voor keukenbouw onder één dak

Wie rendabel maatwerk in de keuken wil afleveren, moet niet alleen het uiterste uit zijn machines kunnen halen. De diverse bedrijfsprocessen moeten ook optimaal op elkaar afgestemd zijn. Trivest Software Group geeft je daarvoor alle tools, van ERP-oplossing – Proteus – tot CAD/CAM-software – imos en Alphacam – voor de aansturing van je machines. Voortaan is deze software voor de houtindustrie onder één Belgisch dak te vinden: de Trivest Software Group in Zele.

“Het bedrijf vertrekt vanuit de filosofie dat een goede projectadministratie van groot belang is bij maatwerk. Daarvoor werd Proteus Project ontwikkeld. De toegevoegde waarde van deze volledig geïntegreerde ERP-oplossing is dat ze op de leest van keukenbouwers geschoeid is”, vertelt Gregory van Gils, managing director van Trivest Software Group. “Maar daar houdt het niet op. Met Alphacam en imos beschikt Trivest Software Group ook over complete 3D CAD/CAM-oplossingen om op de productievloer het verschil te maken. Voor eenvoudige drieassige bewerkingen tot de productie van complexe vijfassige componenten. En door de synergie met het ERP-pakket krijgen keukenbouwers één krachtige softwareoplossing voor al hun bedrijfsprocessen.”

Eenvoudig ontwerpen, construeren en visualiseren van uw product
Met de softwareoplossingen die Trivest Software Group biedt, ontwerp, construeer en visualiseer je eenvoudig producten, fabriceer je werktekeningen en stuklijsten en stuur je eventueel direct je CNC-machine(s) aan. Met imos 3D heb je bovendien een korte doorlooptijd tussen ontwerp en productie. De ontwerptekeningen zijn namelijk meteen ook de technische tekeningen. Indien het model wijzigt, dan veranderen alle technische details automatisch mee. Van Gils: “Dit bespaart tijd, vermindert de kans op fouten en vergroot de capaciteit van de werkvoorbereiding. Het hart van de software is de database. Daar beheer je alle bedrijfsspecifieke constructies en paramaters van onderdelen.”

IT-oplossingen

Met de softwareoplossingen die Trivest Software Group biedt, ontwerp, construeer en visualiseer je eenvoudig producten, fabriceer je werktekeningen en stuklijsten en stuur je eventueel direct je CNC-machine(s) aan.


Optimale aansturing van je CNC-machine
Of je nu hout, kunststof, steen of metaal bewerkt met een CNC-machine: de CAD/CAM-software van Alphacam vereenvoudigt de stap van ontwerp naar productie. Je rekent op maximale productiviteit, betrouwbaarheid én flexibiliteit. “Je kunt zelf een tekening maken in Alphacad, maar ook 2D- en 3D-tekeningen van allerlei andere CAD-pakketten in de software importeren. Vervolgens kan je deze tekeningen op allerlei manieren bewerken en automatisch de juiste gereedschappen en gereedschapsbanen toekennen. Door de handige interface is de omzetting van CAD naar CAM zeer eenvoudig”, aldus van Gils.

IT-oplossingen

Voortaan zijn zowel ERP als CAD/CAM voor de houtindustrie onder één Belgisch dak te vinden: Trivest Software Group uit Zele.


Maakindustrie in de vingers
Belangrijk ook is dat de ondersteuning van Proteus en Alphacam voortaan vanuit België gebeurt. Er is nu een eigen vestiging onder de vlag van Trivest Software Group. “Proteus en Alphacam hadden ondanks zijn jaren ervaring nog geen Belgische vestiging voor hun oplossingen voor de houtindustrie”, vertelt van Gils. “Daarom beslisten we om de samenwerking alle kracht bij te zetten en ook vanuit de vestiging in Zele expertise verder op te bouwen en aan te bieden voor deze pakketten. Hoe een maakbedrijf in elkaar zit en welke eisen dat met zich meebrengt qua stuklijsten, aansturing productie, calculatie … zit ons in de vingers. We passen dat nu ook toe op houtverwerking om tegemoet te komen aan onder andere de wensen van de Belgische keukenbouwers.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details