NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Alle IT-oplossingen voor interieurbouw onder één dak

Alle IT-oplossingen voor interieurbouw onder één dak

Wie rendabel maatwerk in interieurbouw wil afleveren, moet niet alleen het uiterste uit zijn machines kunnen halen. De diverse bedrijfsprocessen moeten ook optimaal op elkaar afgestemd zijn. Dat kan de nodige administratieve rompslomp met zich meebrengen. Of je kan kiezen voor een softwarepakket dat ontwikkeld is op maat van je sector. Trivest Software Group geeft je daarvoor alle tools in handen, van ERP-oplossing Proteus tot CAD/CAM-software IMOS en Alphacam voor de aansturing van de machines.

Voortaan is deze software voor de houtindustrie onder één Belgisch dak te vinden: de Trivest Software Group in Zele. “Het bedrijf vertrekt vanuit de filosofie dat een goede projectadministratie van groot belang is bij maatwerk. Daarvoor werd Proteus Project ontwikkeld. De toegevoegde waarde van deze volledig geïntegreerde ERP-oplossing is dat ze op de leest van interieurbouwers geschoeid is”, vertelt Gregory van Gils, managing director van Trivest Software Group.

Met de softwareoplossingen die Trivest Software Group biedt, ontwerp, construeer en visualiseer je eenvoudig je producten. Je fabriceert werktekeningen en stuklijsten en stuurt eventueel direct de CNC-machine(s) aan.

 

Daar houdt het niet op. Met Alphacam en imos beschikt Trivest Software Group over complete 3D CAD/CAM-oplossingen om op de productievloer het verschil te maken. “Of je nu eenvoudige drieassige bewerkingen wil uitvoeren of net complexe vijfassige componenten wilt produceren, het kan allemaal. En door de synergie met het ERP-pakket krijgen interieurbouwers één krachtige softwareoplossing voor al hun bedrijfsprocessen.”

Eenvoudig ontwerpen, construeren en visualiseren

Met de softwareoplossingen die Trivest Software Group biedt, ontwerp, construeer en visualiseer je eenvoudig je producten, fabriceer je werktekeningen en stuklijsten en stuur je eventueel direct je CNC-machine(s) aan. Met IMOS 3D krijg je bovendien een oplossing die zorgt voor een korte doorlooptijd tussen ontwerp en productie.

Uniek binnen IMOS is dat je ontwerptekeningen ook je technische tekeningen zijn. Uit het 3D-model worden alle technische details automatisch aangemaakt. Indien het model wijzigt, dan veranderen alle technische details automatisch mee. Van Gils: “Dit bespaart tijd, vermindert de kans op fouten en vergroot de capaciteit van de werkvoorbereiding. Het hart van de software is de database. Hier beheer je alle bedrijfsspecifieke constructies en paramaters van onderdelen. Je standaardiseert hiermee je ontwerpproces, zodat je niet voor elke opdracht weer van nul moet beginnen.”

Optimale aansturing van de CNC-machine

Of je nu hout, kunststof, steen of metaal bewerkt met een CNC-machine, de CAD/CAM-software van Alphacam vereenvoudigt de stap van ontwerp naar productie. Je kan rekenen op een maximale productiviteit, betrouwbaarheid én flexibiliteit. “Je maakt zelf een tekening in Alphacad, maar kan ook 2D- en 3D-tekeningen van allerlei andere CAD-pakketten in de software importeren. Vervolgens bewerk je deze tekeningen op allerlei manieren en ken je automatisch de juiste gereedschappen en gereedschapsbanen toe. Door de handige interface is de omzetting van CAD naar CAM zeer eenvoudig”, aldus van Gils.

Een goede projectadministratie is van groot belang bij maatwerk.

 

Maakindustrie in de vingers

Belangrijk ook is dat de ondersteuning van Proteus en Alphacam voortaan vanuit België gebeurt. Er is nu een eigen vestiging onder de vlag van Trivest Software Group. “Proteus en Alphacam hadden ondanks hun jaren ervaring nog geen Belgische vestiging voor hun oplossingen voor de houtindustrie”, vertelt van Gils. “Vandaar dat we besloten hebben om de samenwerking alle kracht bij te zetten en ook vanuit de vestiging in Zele expertise verder op te bouwen en aan te bieden voor deze pakketten. Hoe een maakbedrijf in elkaar zit en welke eisen dat met zich meebrengt qua stuklijsten, aansturing productie, calculatie, … dat zit ons in de vingers. We passen dat nu ook toe op houtverwerking. Zo komen we tegemoet aan onder andere de wensen van de Belgische interieurbouwers.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details