NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
All-in-one CNC-bewerkingscenter met rastertafel
Het machineframe bestaat uit een gesloten portaalconstructie, die zich boven een vaste rastertafel verplaatst over lineaire prismageleidingen.

All-in-one CNC-bewerkingscenter met rastertafel

De SCM Morbidelli x200-x400 nestelt zich binnen het gamma CNC-nestingcenters. Deze uitstekende machines zijn beschikbaar met drie of vier (bij de Morbidelli x200), of zelfs vijf (bij de Morbidelli x400) assen en vormen de perfecte oplossing voor alle nesting-toepassingen. 

Het machineframe bestaat uit een gesloten portaalconstructie, die zich boven een vaste rastertafel verplaatst over lineaire prismageleidingen. Voor alle modellen van deze machine wordt het portaal in de X-as richting synchroon aangedreven door twee motoren, één aan de voorkant en één aan de achterkant, om zo een maximale nauwkeurigheid te garanderen, ook bij zware belasting. 

De x200 en x400 zijn standaard voorzien van de ‘Pro-Space’-beveiliging. Door het ontbreken van hekwerk rondom de machine heeft de bediener met deze standaard bumperbeveiliging een eenvoudige en 360 graden veilige toegang tot de werktafel, zonder te moeten wachten op het einde van het programma. Deze opstelling samen met de integratie van de schakelkast en vacuümpomp in het frame geeft de SCM Morbidelli x200-x400 bovendien een zeer kleine voetafdruk. De x200 of x400 kan dus vaker in een kleine werkplaats worden geïnstalleerd zonder de bestaande apparatuur te moeten verplaatsen, wat naast een financiële besparing ook een tijdsbesparing oplevert.

Door het ontbreken van hekwerk rondom de machine heeft de bediener met met de ‘Pro-Space’-beveiliging een eenvoudige en 360 graden veilige toegang tot de werktafel, zonder te moeten wachten op het einde van het programma.

Opties

De SCM Morbidelli x200-x400 machines zijn beschikbaar in verschillende tafelafmetingen en kunnen indien gewenst opgedeeld worden in meerdere vacuümzones. De grootste tafel (2.200 breedte op 4.300 lengte) kan selectief ingedeeld worden tot 30 zones. Bovendien kan je met een tweede circuit een dynamisch vacuüm creëren voor een maximale blokkering van het werkstuk, zelfs bij kleine afmetingen of een hoge porositeit. Verder kunnen alle machines voorzien worden van een automatisch invoer-, afvoer- en etiketteersysteem waarbij de bewerkingsrichting vrij te kiezen is. 

Als besturingseenheid wordt gebruik gemaakt van de nieuwe door SCM ontworpen “eye-M”-besturingseenheid.

Frees- en boorgroepen

De verschillende frees- en boorgroepen zijn 100 procent inzetbaar over de volledige tafel door hun koers die tot ruim buiten de tafel reikt. Er kunnen zelfs tot 53 posities voorzien worden voor het automatisch wisselen van freesgereedschap.

De rigide, innovatieve en unieke SCM Ro.Ax-boorgroepen, die meer dan 1.000 uren inzetbaar zijn zonder onderhoud, zijn zo ontworpen dat ze elk type boorpatroon aankunnen en dit met tijdsreducties tot wel 60 procent in vergelijking met de traditionele boorgroepen. Verder is er het gepatenteerd FAST 14-gereedschapsmagazijn meelopend in de X-richting direct naast de freesmotor, waardoor een gereedschapswissel in minder dan vijftien seconden mogelijk is. 

De verschillende frees- en boorgroepen zijn 100 procent inzetbaar over de volledige tafel door hun koers die tot ruim buiten de tafel reikt.

Software

Omdat deze machine in het Smart & Human Factory-concept van SCM kadert, werd er natuurlijk ook meer dan voldoende aandacht besteed aan de software. Zo resulteert de geïntegreerde CAD/CAM-module Maestro in een snelle en intuïtieve programmering. Als besturingseenheid wordt dan weer gebruik gemaakt van de nieuwe door SCM ontworpen “eye-M”-besturingseenheid, met een strak en elegant design, een 21,5” full touchscreen en een horizontale ledlichtlijn om de machinestatus aan te geven.

Geen expert op dit vlak? Geen paniek, het vierkoppige softwareteam van Rogiers begeleidt je met plezier om alles onder de knie te krijgen. Inclusief kwalitatieve opleidingen voor elke machine.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details