Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk

NL | FR

Afwerking

Akoestische vloeren: een slimme keuze voor renovaties

isafe-bolivia-grey-bamboo-588_19641

16 april 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een charmant oud pand gevonden om te renoveren? Met de juiste vloer geef je je renovatieproject de facelift die het verdient! Bovendien combineren onze akoestische vloeroplossingen een verbluffende look met een verbazingwekkende geluidsreductie. Dit is waarom een akoestische vloer volgens ons de beste oplossing is.

Til de akoestiek van je renovatieproject naar een hoger niveau
In tegenstelling tot bij nieuwbouw is de akoestiek in oude, te renoveren gebouwen vaak niet structureel geïntegreerd. In dat geval kan een akoestische vloer, bijvoorbeeld uit de LayRed-collectie van IVC, een enorm verschil maken, zowel in sociale en studentenwoningen als in restaurants, hotels en winkels. Bovendien zijn deze vloeren ook sterk warmte-isolerend. Dat zorgt voor een lager energieverbruik en een positieve impact op het milieu. Niets dan voordelen dus!

Duurzame studentenvoorzieningen met LVT en heterogeen vinyl van IVC
Vaak wordt studentenhuisvesting ten onrechte geassocieerd met sjofele, onafgewerkte kamers. The Village (2015) en Flint (2016) zijn twee moderne residenties in Leuven die studenten een stijlvolle en comfortabele woonomgeving bieden. Voor een optimale combinatie van looks, prestaties en akoestiek combineren ze LVT en heterogeen vinyl van IVC.

Akoestische vloeren

Geluid aanpakken in alle richtingen
Het beste aan akoestische vloeren voor je renovatieproject is dat ze zowel het transmissie- als het reflectiegeluid aanpakken. Ze voorkomen dat het geluid in de ruimte zelf weerkaatst en zorgen er bovendien voor dat het niet doordringt naar de onderliggende ruimtes. Wees dus gerust: met een akoestische vloeroplossing vink je alle vakjes aan!

Oorverdovend stil en verbluffend mooi
Maar het houdt niet op bij de technische troeven. Onze akoestische vloeren bestaan ook in tal van wat mooie dessins! Of je nu kiest voor tapijttegels, LVT of heterogeen vinyl, in onze collecties vind je de perfecte kleur en het perfecte patroon voor jouw renovatie. Van kleurrijke tapijttegels voor een kantoorruimte tot stijlvolle LVT-planken met houtpatroon voor een flatgebouw, we hebben een akoestische vloer op maat van elk project.

Overtuigd van de voordelen van een akoestische vloer voor je renovatieproject?  Ontdek LayRed, de nieuwste akoestische vloeroplossing van IVC.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Interieurbouw & Schrijnwerk? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details