NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Akoestische Muurschildering in ondergrondse fietsenstalling
Het ontwerp werd door Print Acoustics digitaal gedrukt op hun akoestische panelen.

Akoestische Muurschildering in ondergrondse fietsenstalling

Zwolle is een bekende fietsstad in Nederland. De voltooiing in 2022 van een volledig heraangelegd stationsplein en een ondergrondse fietsenstalling naar ontwerp van Kraaijvanger Architects en uitgevoerd door Boskalis zet het imago van Zwolle (in samenwerking met provincie Overijssel, ProRail en NS) als aantrekkelijke fietsregio kracht bij.

Met ruimte voor stalling van 5.800 fietsen heeft Zwolle meteen ook de grootste ondergrondse bewaakte fietsenstalling in de BeNeLux. De fietsenstalling is ontworpen als een stedelijk souterrain maar met goed overzicht en overvloedig licht voor optimaal comfort en veiligheid. Een akoestische gemicroperforeerde wand van Print Acoustics by Triplaco in het inkomsas creëert een zeer aangenaam gespreksklimaat in deze ruimte.

Een akoestische gemicroperforeerde wand van Print Acoustics by Triplaco in het inkomsas creëert een zeer aangenaam gespreksklimaat in deze ruimte.

Digitaal gedrukte muurschilderij

In het bewaakte sas (in- en uitgang ondergronds voor fietsers) bevindt zich namelijk aan één zijde een  bijzondere muurschildering met blauwe vingers gemaakt naar ontwerp van creative agency Silo. Dit bureau ontwikkelde een ruimtelijke identiteit die past bij de locatie, met een herkenbare Zwolse uitstraling. Het resultaat is een ontwerp van een tegen de wind in fietsende Zwollenaar, opgebouwd uit honderdduizenden blauwe vingerafdrukken (de geuzennaam van de Zwollenaar is namelijk blauwvinger). 

Dit ontwerp werd door Print Acoustics digitaal gedrukt op hun akoestische panelen type M met een HPL-toplaag van 0,9 millimeter wit Abet Laminati, met microperforaties dia 1,1 millimeter hoh 3 millimeter gaatjes voor correctie van nagalm (alpha w 0.85) in dit drukke sas. Door de toplaag in HPL zijn deze panelen stootvast en afwasbaar, en door de hoogwaardige akoestische waterwerende zwarte mdf-kern zijn deze panelen ook stabiel als wandtoepassing in deze ondergrondse ruimte. 

Honderdduizende blauwe vingerafdrukken vormen het beeld van een tegen de wind in fietsende Zwollenaar.

Specialist in akoestische oplossingen

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. Deze oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. Daarvoor werkt Print Acoustics samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de meest geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken. De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in mdf met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati,  hoogwaardig fineer van Decospan , lak, geweven vinyl van Ntgrate of digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details