NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Akoestisch comfort als onmisbare voorwaarde
Kristoff Ver Eecke, Director Print Acoustics byTriplaco

Akoestisch comfort als onmisbare voorwaarde

De focus op maatwerk en een innovatieve mindset bij het ontwikkelen van eigen, geïntegreerde oplossingen maakt ons bedrijf een toekomstgerichte speler in een vakgebied met zijn eigen uitdagingen. 

En die uitdagingen zijn er altijd in de interieursector. Een van de meest actuele is wellicht de vraag naar verbeterde akoestiek. De afgelopen tien jaar is er een explosieve groei geweest in het aanbod van akoestische producten. Op de laatste editie van Orgatec Keulen – een vakbeurs voor de kantoormarkt – was er op elke stand aandacht voor het thema akoestisch comfort. Ook de materialen hiervoor kenden een exponentiële groei: stof, vilt, mos, kurk, steenwol, hout, spanplafonds, minerale producten… Ik kan zo nog wel even doorgaan. In allerlei vormen en kleuren bovendien.

Probleem opgelost dus? Niet helemaal. Heel wat van deze akoestische elementen worden pas na oplevering toegevoegd aan ruimtes. Als wandkader, afhangende volumes aan het plafond, als losstaand object of in het meubilair. Vaak is de akoestische absorptie ervan ontoereikend en ligt de focus meer op design dan op functionaliteit. Terwijl bouwheren net akoestisch comfort willen in alle eenvoud. Als interieurbouwer of -architect is het een complexe opdracht om het overaanbod te verzoenen met die duidelijke vraag.

Een aantal aanbieders, zoals ons bedrijf, zet in op de ontwikkeling van geïntegreerde oplossingen. Enerzijds zijn er de losstaande PODS, modules of cocons om in grotere ruimtes te plaatsen, met gegarandeerde akoestische isolatie naar buiten en een goed gespreksklimaat binnenin. Anderzijds zien we de interesse in geïntegreerde interieuroplossingen toenemen. Onze divisie Print Acoustics heeft precies daarvan zijn handelsmerk gemaakt. We maken houten akoestisch absorberende plafond-, wand- en meubelelementen, op het niveau van de meest veeleisende ontwerpers. Met hoogwaardige toplagen Decospan-fineer, HPL van Abet Laminati of geweven vinyl van Ntgrate. Voor elk interieurdesign keuze te over dus.

Tegelijk blijven we onszelf uitdagen. De wereld staat namelijk nooit stil. Dat hoeven we je als professional in het interieur of schrijnwerk niet meer te vertellen. De komende decennia worden duurzaamheid en groen ondernemen ongetwijfeld een van de grootste aandachtspunten, ook voor akoestische producten en oplossingen. En ook de digitalisering stelt zijn eigen complexiteit, maar biedt vooral nieuwe mogelijkheden. Dat soort opportuniteiten willen we maximaal benutten. Met, voor en door ons professioneel netwerk.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details