NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Afkortzagen volgens de wensen van de klant

Afkortzagen volgens de wensen van de klant

Noblesse Benelux is specialist op het gebied van houtbewerkingsmachines. Het bedrijf, actief sinds 1953, importeert onder andere zaagmachines, kantenaanlijmers en slijpmachines van diverse internationaal gerenommeerde merken.

Een van de leveranciers is Störi Mantel. Een producent met een uitgebreid pakket aan standaard machines zoals afkortzagen en langszagen. Machines die per project aanpasbaar zijn naar de specifieke wensen van de klant: langer, breder, hoger, dikker. Maatwerk dus. Een essentieel aspect waar de markt steeds vaker om vraagt.

De complete machine wordt volledig in 3D ontworpen zodat alle bewegingen en
samenstellingen op juiste wijze op elkaar zijn afgestemd.

 

Afkortzaag voor gedroogde eik

Bij Störi Mantel vormen de afkortzagen een belangrijk deel van de productie. Naast manuele modellen, zijn er uiteraard ook automatische uitvoeringen beschikbaar, al dan niet met optimalisatiemogelijkheden. Deze machines zijn, volgens een goed doordacht concept, zwaar gebouwd.

Een goed voorbeeld is de zware afkortzaag voor gedroogd eiken, voorzien van zowel een invoerbuffer als extra sensoren om kromme stukken op te sporen. Dit is de Störi Mantel pneumatische afkortzaag type UKS850 Optim Q. Deze is inclusief een afvoerssysteem en kan worden aangepast aan de wensen van de klant. Afkorten is wat de naam: het inkorten van de lengte of breedte van een plank. Dit gebeurt door de machine af te stellen op afkortafstand. Daarnaast is het mogelijk de machine aan te passen zodat de operator ze volledig zelfstandig kan bedienen. Denk bijvoorbeeld aan hout opleggen, markeren en het opstapelen na het afkorten.

De aangedreven rolbaan is 4.100 mm lang en 700 mm breed.

 

Volledig te personaliseren

Als basis is deze machine voorzien van de standaard keuzemogelijkheden, maar daarbij zijn de klantspecifieke onderdelen eenvoudig in het geheel te verwerken. De complete machine wordt volledig in 3D ontworpen zodat alle bewegingen en samenstellingen op juiste wijze op elkaar zijn afgestemd. Uiteindelijk krijgt de klant een robuuste, compacte en zeer stabiele afkortzaag in standaarduitvoering met zwenkbaar opduwsysteem.

De ingangsbuffer is voorzien van drie posities en zes kettingen, voor breedtes groter dan 350 millimeter. Verder is deze afkortzaag voorzien van een aangedreven rollenbaan met een lengte van 4100 millimeter plus breedte van 700 millimeter. Het uitwerpstation heeft een lengte van 2500 millimeter inclusief afschuif plus een afvalschacht met wegklappende aangedreven rollenbaan en opvoerbanden voor de afvalstukken parallel aan de machine.

Voor elk type afkortzaag zijn er heel wat keuzemogelijkheden. Denk maar aan de invoertafel, de werkhoogte, het bedieningspaneel en zaagprogramma’s. Elk project vergt een unieke benadering. Noblesse begeleidt je en helpt je de juiste keuzes maken.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details