NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Advies voor elke interieurbouwer
ADLER produceert onder meer duurzame meubellakken. (Beeld: ©Kettnaker)

Advies voor elke interieurbouwer

ADLER blijft groeien, zowel binnen de Benelux als wereldwijd. Het bedrijf uit Oostenrijk ontwikkelt en produceert een hoogwaardig en compleet assortiment aan verven, lakken en houtbeschermingsmiddelen. Het familiebedrijf hecht grote waarde aan milieuvriendelijke lakken op waterbasis.

“Wij werken al sinds decennia aan watergedragen producten en zien dat zij steeds belangrijker worden”, zegt directeur van ADLER Benelux Leon Cremers. Meer dan twee derde van alle ADLER-producten wordt op waterbasis geproduceerd. Vele van die producten bezitten een groot aandeel natuurlijke en duurzame grondstoffen. “We werken constant aan de ontwikkeling van nieuwe producten en hebben alleen al 110 mensen werken op de afdeling Research & Development.” 

Ook interieurbouwers gebruiken graag producten van ADLER, zoals de milieuvriendelijke watergedragen lak Bluefin Pigmosoft waarmee deze kast gelakt is. (Beeld: ©Kettnaker)

Watergedragen en duurzaam

Een resultaat van deze inspanningen is terug te zien in het green-assortiment, dat alleen duurzame coatings bevat die geschikt zijn voor toepassingen in het hele huis. Ecologische houtolie voor milieuvriendelijke houtbescherming, duurzame raam- en meubellakken, vernis op waterbasis en milieuvriendelijke muurverf. Een van die producten is meubellak Bluefin Terra-Diamond. Het product is gebaseerd op een veganistische formule en bestaat voor meer dan 85 procent uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen. Cremers: “Daarnaast is dit een hele goede lak met een natuurlijke uitstraling: je ziet nauwelijks dat er iets op het hout aangebracht is. Bluefin Terra-Diamond biedt een uitstekende oppervlaktebescherming en is eenvoudig aan te brengen.”

Het green-assortiment van ADLER. (Beeld: ©ADLER)

Meedenken over de juiste keuze

Het specialisme van ADLER beperkt zich niet tot de ontwikkeling van nieuwe producten. Het bedrijf denkt ook graag mee met de interieurbouwer. “Bij deze klantengroep ligt de focus op meubellak en kleurlak. Wij delen de kennis over onze producten graag en geven advies. Regelmatig vragen klanten ons of het verstandig is om over te stappen op watergedragen producten. Deze keuze hoeft in ieder geval niet af te hangen van het productaanbod. We hebben zowel oplossingen voor kleine verwerkers die met de hand spuiten als voor grote die met een spuitautomaat werken.” 

Elk producttype heeft zijn eigen voor- en nadelen. Je denkt misschien dat watergedragen producten minder snel drogen, maar onder de juiste omstandigheden is de droogtijd juist erg goed te beïnvloeden, zodat de droogtijd van watergedragen producten nog korter kan zijn dan die van producten met oplosmiddelen. De verwerking is dus afhankelijk van de condities, maar die kan je beïnvloeden, eventueel met luchtdrogers.

Door water ruwt eiken op, dus bij het gebruik van watergedragen producten is soms meer schuurwerk nodig. “Tegelijkertijd vergelen producten met oplosmiddelen sneller. Met watergedragen lak kan je op een natuurlijke manier aankleuren zonder te hoeven beitsen.” 

Het team van ADLER Benelux. (Beeld: ©ADLER)

Een persoonlijke keuze

Kortom: of de klant kiest voor producten op waterbasis is afhankelijk van de situatie en zijn of haar wensen. Wie twijfelt is bij ADLER in ieder geval aan het juiste adres. “We denken mee en geven advies, bijvoorbeeld over droging of over de voorbehandeling van hout. Omdat we een voorloper zijn op het gebied van watergedragen producten, kunnen we tientallen jaren aan kennis met interieurbouwers delen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details