NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
4 tips voor het verwijderen van stof na een renovatie

4 tips voor het verwijderen van stof na een renovatie

Nadat we klaar zijn met het renovatieproject, verlangen we om gewoon achterover te leunen en te genieten van de vernieuwde ruimte, toch? Helaas is dat niet meteen mogelijk. Voordat je je schoenen uit kan schoppen en comfortabel op de zetel kan gaan zitten, moet je eerst de grote schoonmaak van je huis doen. Het is belangrijk dat al het stof en puin dat overblijft van de werken, verwijderd wordt. Sta niet toe dat lagen stof in je pas gerenoveerde huis blijven liggen. Doe een stofmasker op en probeer deze onfeilbare 4 stappen voor de schoonmaak na de verbouwing.

Zorg voor tapijten en zacht meubilair

Ongeacht al je inspanningen om vloeren en meubels te bedekken om ze te beschermen, stof en vuil sluipen op een of andere manier toch binnen. Als je stof laat neerdwarrelen na renovatie, is het resultaat niet alleen onesthetisch, maar kan het ook schade veroorzaken. Wanneer stof tussen de stofvezels blijft zitten van je meubilair of rolgordijnen, laat het de weefsels los en leidt het tot slijtage van het materiaal. Om dat alles te voorkomen, pak je de stofzuiger en haal je hem grondig over alle zachte meubels en vloerbedekking. Verwissel de opzetstukken om ervoor te zorgen dat je ook moeilijk bereikbare plaatsen zoals plooien en spleten in de stof niet over het hoofd ziet. Als je zetel verwijderbare kussens heeft, kan je ze het beste mee naar buiten nemen en letterlijk het stof van de kussens afkloppen.

Maak de muren stofvrij na de renovatie om het pas geschilderde oppervlak te beschermen.

Begin met het verwijderen van het stof van de plafonds en muren, want ook zij verzamelen vuil tijdens je renovatie. Droog afstoffen is de beste manier om de deeltjes weg te vegen zonder het pas gepleisterde en versierde oppervlak te vervuilen. In sommige gevallen kan je een vochtige microvezeldoek gebruiken, afhankelijk van het type verf dat voor de muren is gebruikt. Vergeet niet alle decoratieve versieringen zoals kaders en lampen schoon te maken, aangezien de stofdeeltjes zich gemakkelijk kunnen verstoppen.

Veeg en poets meubilair en harde oppervlakken

Veeg alle harde oppervlakken schoon, begin bovenaan en werk zo naar beneden toe. Stofzuig de boekenplanken en de planken aan de binnenkant van alle kasten. Veeg alle aanrechten, deurlijsten en andere vlakke oppervlakken en harde meubelen in huis stofvrij. Vergeet de vensterbank, jaloezieën en alle deurknoppen niet. In sommige gevallen wordt de bouw nogal rommelig en moet je misschien zelfs de badkamer en het toilet stofzuigen om de verdere schoonmaak ervan te vergemakkelijken. Eindig met grondig dweilen van muur tot muur en poetsen van harde vloeren en tegels.

Maak het ventilatiesysteem schoon en vervang de luchtfilters

Tijdens het renovatieproject in huis komen stof en vuil in de binnenlucht terecht en banen ze zich een weg naar de ventilatieopeningen. Zelfs als je slechts een deel van je woning renoveert, is het van cruciaal belang om de hele ventilatie van je huis te controleren en te verzorgen. Het vervangen van de filters in de gerenoveerde ruimte is essentieel om de hoeveelheid stof die door de luchtkanalen stroomt te verminderen, anders zullen deeltjes zich door de rest van het huis verspreiden. Verwijder alle roosters die de ventilatieopeningen bedekken, maak ze schoon met water en zeep en laat ze volledig drogen voordat je ze terugplaatst. Vervang alle luchtfilters door nieuwe, ook al zien ze er niet zo vuil uit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details