NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
3 trends in architectuur die je moet kennen

3 trends in architectuur die je moet kennen

De nieuwe trends in de architectuur spelen in op de uitdagingen van tegenwoordig: we willen meer ruimte, opslag en flexibiliteit in onze gebouwen. Tegelijkertijd moeten de kosten omlaag, moeten gebouwen klimaatbestendig zijn en duurzaamheid staat voorop. Architecten richten zich op deze aspecten terwijl ze gebouwen ontwerpen voor de wereld van morgen. Er zijn nu gedurfde nieuwe ideeën die de toekomst van architectuur vormgeven. De grootste problemen waar we vandaag de dag mee te maken hebben, gaan over duurzaamheid en ruimte. Hoe kunnen we gebouwen efficiënter en duurzamer maken, en tegelijkertijd meer bruikbare vierkante meters creëren? Schakel die container service in België maar in, want die ga je nodig hebben als je mee wilt met deze trends. Deze opkomende trends houden namelijk rekening met alle uitdagingen. Lees het hier!

3D printen

In de architectuur is 3D-printen erg populair vanwege de voordelen. Doordat je het proces efficiënter kunt maken, ontstaat er minder bouwafval. Ook kunnen ingewikkelde ontwerpen precies worden gemaakt zoals gepland met 3D-printen. Het is zelfs mogelijk om deze ontwerpen over de hele wereld te gebruiken voor duurzamere architectuur. Er zijn al ontwerpen met 3D-geprinte muren met golvende lagen. Met deze methode worden traditionele stappen in het bouwproces overgeslagen. Zeer vernieuwend dus, en de technieken blijven zich razendsnel ontwikkelen.

Hempcrete

Nieuwe materialen (biomaterialen) zoals hempcrete worden steeds belangrijker. Hempcrete is een soort mengsel dat in Europa al een tijdje populair is.  Hempcrete kan veel CO2 opnemen, groeit sneller en heeft minder ruimte nodig dan bomen. Daarnaast kan hempcrete warmte goed vasthouden en de impact op het milieu verminderen. Ook andere materialen zoals kurk, bamboe en zelfs algen worden steeds meer gebruikt in de bouw. Hierdoor wordt de grens tussen natuur en gebouwen steeds kleiner. En waarom zouden we ons beperken tot slechts één natuurlijk materiaal?

Mobiele woningen

Mobiele woningen zijn niet echt nieuw. We zijn al langer bezig met “verplaatsbare huizen”. Toch wordt de interesse in deze moderne, voorgefabriceerde gebouwen steeds groter. Een aantal logische redenen hiervoor: de hoge huurkosten en hypotheken. Herkenbaar? Deze mobiele woningen vormen een oplossing voor veel mensen, omdat ze gewoon een vorm van betaalbare huisvesting bieden. De architectuur blijft dus veranderen en richt zich op problemen die in de huidige maatschappij spelen, zoals het gebrek aan ruimte en duurzaamheid. Aan de hand van 3D printen, biologische materialen en mobiele woningen zetten we een stap in de goede richting om deze problemen op te lossen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details