NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
21 trendy olietinten in één kistje

21 trendy olietinten in één kistje

Een belangrijke nieuwigheid wordt voorgesteld op de Dag van de Afwerking: de ‘Color Solid Oil’ presentatiebox van Hesse Lignal Coatings. In een houten kistje bundelt de Duitse lak- en oliespecialist 21 trendy standaard interieur olietinten als ondersteunende tool voor de parket-, trappen- en meubelafwerker of interieurarchitect. De box laat toe om op locatie snel de gedraging van kleur en afwerking op het authentieke hout te visualiseren.

Al 109 jaar zet Hesse Lignal Coatings de trend op het vlak van hoogwaardige lak – en olieproducten. In het Duitse ‘Hamm’ fabriceert deze producent dagelijks ongeveer 100 ton aan lakken, beitsen en oliën die naar de hele wereld worden uitgevoerd. “Als innoverend bedrijf volgen wij nauwgezet de dynamische marktvraag”, vertelt sales manager Johan Van den Berghe. “Hierbij dragen we het thema ecologie hoog in het vaandel. Onze R&D concentreert zich al geruime tijd op het ontwikkelen van oplosmiddelenvrije en milieuvriendelijke producten. Watergedragen lakken, UV-systemen, duurzame grondstoffen en nieuwe hoogtechnologische technieken vormen momenteel dan ook de pijlers in ons assortiment.”

(Beeld: Style67 – Fotolia)

Present op Dag van de Afwerking

Het aanbod van Hesse Lignal Coatings voorziet producten en systeemopbouwen voor de hout- en glasafwerking. “Zowel de ambachtelijke als de industriële verwerker kunnen met hun vraag naar maatoplossingen bij ons terecht”, vervolgt Johan Van den Berghe. “De Dag van de Afwerking is het ideale forum om jaarlijks de laatste ontwikkelingen binnen ons bedrijf in de kijker te plaatsen. Het unieke en de kracht van dit evenement zijn de centrale ligging, de betaalbaarheid van het evenement en de bundeling van diversiteit in een kleinschalige, eendaagse en goed georganiseerde conceptverpakking.” 

Specifiek thema in de kijker

Het is fysiek onmogelijk om op de Dag van de Afwerking een volledig overzicht van het Hesse assortiment te brengen. Daarom kiest de producent ervoor elk jaar een specifiek thema in de schijnwerpers te zetten. “Deze editie kunnen de bezoekers onder meer kennismaken met de Hesse Color Solid Oil Colorbox”, legt Johan Van den Berghe uit. “Uiteraard zullen onze regionale verantwoordelijken ook het Fantastic family-concept en de erg handige tool ‘Color Reader’ voorstellen.” 

(Beeld: Geargodz)

Kleur en behandeling in één laag

De ‘Color Solid Oil’ is een gebruiksvriendelijke, op een natuurlijke basis samengestelde olie. Dit product kenmerkt zich door zijn emissie-, oplosmiddel- en geurarme samenstelling. Een grote troef is zijn hoge percentage aan vaste stoffen, want hierdoor is het mogelijk om het hout te behandelen en in kleur te zetten met één enkele laag. Johan Van den Berghe: “De Solid Oil biedt bovendien een uitstekende chemische en mechanische bestandheid. De olie is geschikt voor diverse toepassingen binnenshuis, voor een afwerking met een natuurlijke look. Mits toevoeging van een harder kan deze olielaag met de vernissen 2K Hesse Pura One of Pura Natura worden verzegeld. Dit voor de klanten die voor ruimtes met sterk belaste oppervlakken een natuurlijke afwerking verkiezen in combinatie met een extra 2K-verzegeling.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details