Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk

NL | FR

Voorbeschouwing

​Doordachte afwerkingen voor ramen en deuren

Lignodur®topline-LD-36_0001
De Lignodur® venstertabletten topline LD 36 en masterline LD 40 combineren design en onderhoudsvriendelijkheid.

Tekst | LoCra

Beeld | LoCra

28 januari 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

LoCra produceert en verkoopt innovatieve afwerkingsproducten voor de bouwsector. De firma werd in 2011 opgericht door Lode Craenen, die tot dan al meer dan twintig jaar zijn strepen verdiend had als salesmanager en zaakvoerder in de wereld van de raam- en bouwprofielen. “Ik was en ben nog steeds gedreven door een passie voor de ontwikkeling van innovatieve producten uit nieuwe materialen voor de woningbouw”, zegt Lode.

LoCra interieur bestaat uit een assortiment van afgewerkte, voorgevormde uitbekledingen voor ramen, muurlijsten, rolluikkasten uit vochtwerend groen MDF V313, bekleed met een kunststof Renolit-folie, beschikbaar in de kleuren wit, crème en crème houtnerfstructuur. Deze folie wordt aangebracht met een polyurethaan watervaste verlijming.

De productportfolio is zo uitgebreid dat het programma van LoCra toegepast kan worden in zowel de residentiële en industriële als sociale woningbouw. Met zijn programma voor renovatie in de sociale woningbouw bouwde LoCra in samenwerking met verschillende bouwondernemingen in België een grote expertise op in deze sector. Architecten en huisvestingsmaatschappijen zijn gecharmeerd door de uitstraling van het product dat de gerenoveerde woning dadelijk in een ander perspectief zet. En toch blijft het prijskaartje betaalbaar en binnen de budgettering, want door gespecialiseerd maatwerk voor projecten blijft het verlies aan materialen beperkt.

LoCra interieur bestaat uit een assortiment van afgewerkte, voorgevormde uitbekledingen.

Aantrekkelijke mogelijkheden

Een doordachte mix van kunststof (polymeren van hoge kwaliteit) en hout (enkel snelgroeiende binnenlandse houtbestanden) is de basisgrondstof waarmee robuuste tuinschermen, terrasplanken en venstertabletten worden vervaardigd. Deze Lignodur® venstertabletten topline LD 36 en masterline LD 40 met een aantrekkelijk design en een onderhoudsvriendelijk karakter bestaan in een uitgebreid pallet van kleuren, verschillende breedtematen en een interessante lengtemaat van 6000 millimeter. Bovendien beschikken zowel de venstertabletten als de eindkappen over dezelfde facet geslepen rand. Dit levert een uniforme, elegante afwerking op. Een hoogwaardige en robuuste laminaatfolie beschermt het oppervlak tegen uv-stralen, hoge en lage temperaturen tussen -30°C en +70°C, vuur (brandklasse B2-zelfdovend materiaal) en vocht. Het geringe gewicht van de tabletten en het verwerkingsgemak klinken als muziek in de oren van de schrijnwerker.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Interieurbouw & Schrijnwerk? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details