NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Reconversieproject met een gouden randje
Het bronsachtig schrijnwerk contrasteert stijlvol met de olijfgrijze gevel. (Beeld: Van Roey Vastgoed)

Reconversieproject met een gouden randje

In Lokeren schittert de nieuwe architecturale parel Residentie Belvedère. Dat mag je in dit geval best letterlijk nemen: het aluminium schrijnwerk kreeg een bronsachtig kleurtje. Zo vormt het schrijnwerk van Aliplast Aluminium Systems een smaakvol accent op de olijfgrijze gevel van het appartementencomplex. En zo begint het concept van licht, lucht en ruimte al bij het benaderen van het indrukwekkende bouwwerk.

Met zijn zacht en warm kleurenpallet straalt Residentie Belvedère rust uit. De balustrades, ramen, brievenbussen en glazen inkomdeur sluiten qua schrijnwerk bij dit kleurenpallet aan, maar springen er tegelijk uit. Ze vormen een opvallend contrast met de lichte gevelstenen. “Het aluminium schrijnwerk geeft niet enkel contrast maar ook cachet aan de gevel”, zegt Laurence Evrard van Studio Inarco. Samen met ELD architecten stonden zij in voor het ontwerp van het appartementencomplex. “De keuze voor een bronstint, met bruine ondertoon, creëert instant een luxueuzere uitstraling, die past bij dit project.” 

Elk appartement heeft minstens één terras van 8 vierkante meter, met bijhorende borstwering. Ideaal dus om het schrijnwerk te gebruiken als accent. “Tijdens de ontwerpfase hebben we altijd extra aandacht voor het schrijnwerk. We gebruiken het vaker als contrasterend element. Doet het schrijnwerk geen dienst als blikvanger, dan ontwerpen we net met oog op totale integratie, waarbij het zo onopvallend mogelijk is.”

Cachet en een luxueuze uitstraling via het schrijnwerk.

Een win-win qua esthetiek en budget

De keuze voor het aluminium schrijnwerk van Aliplast Aluminium Systems was voor plaatser Decaro evident. “Wij zijn al meer dan vijftien jaar trouwe klant bij Aliplast. Hun uitgebreid gamma, de kwaliteit van hun producten, hun korte levertermijnen en hun technische bijstand voor complexe dossiers maken het verschil. En we zijn allebei in Lokeren gevestigd”, vertelt zaakvoerder Kenny Van Stappen. Een mooie combinatie voor dit project in eigen stad. Een bijzonder interessant project ook, want er zaten toch wat technische uitdagingen bij. “Bepaalde ramen komen aan de binnenkant uit op een muur tussen twee kamers, maar aan de buitenkant vormt het één grote opening. Met geëxtrudeerde koppelprofielen van 200 millimeter konden we dit perfect oplossen zonder enig plooiwerk of isolatie achteraf. Voor de hoofdaannemer was ons voorstel doorslaggevend.” De aluminium kaders en ramen werden vooraf in het Decaro-atelier geassembleerd en waterdicht gemaakt. Daarna werden ze in één stuk op de werf gemonteerd.

Decaro onderscheidde zich ook met een eigen oplossing voor de afwatering aan de schuiframen door de aluminium dorpels te ondersteunen. En bij de kleurkeuze van het aluminiumprofiel kwam het bedrijf met interessant voorstel. “De architecten wilden een profiel met goudanodisatie. Dat is een vrij dure oplossing, die bovendien niet krasbestendig is en de levertermijn is lang. Als alternatief boden wij een mat profiel in RAL 8000 aan. Geen enkel probleem voor het Aliplast team. Esthetisch voldeed dit aan de wensen van de architect en het lag qua prijs in lijn met het vooropgestelde budget. Een win-win dus.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kunnen we je helpen met zoeken?