Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Realiseer creatieve steenobjecten met effectlak
Hesse Lignal lanceert een lak waarmee je objecten een ruwe uitstraling kan geven.

Realiseer creatieve steenobjecten met effectlak

ARCHITECT@WORK had ook dit jaar veel nieuws in petto. De effectlak met steengranulaat van Hesse Lignal trok er de aandacht. Je kan er de meest uiteenlopende objecten mee afwerken. Ze lijken dan wel van steen, maar het maak- en montageproces is een stuk eenvoudiger.

Hout zo hard als steen

Wie een betonlook wil realiseren, heeft de keuze uit heel wat mogelijkheden, maar liefhebbers van een ruwer steeneffect bleven op hun honger zitten. Hesse Lignal lanceert nu een lak waarmee je objecten precies die ruwe uitstraling kan geven. Van trappen en keukenbladen over muurbekleding tot meubilair: je werkt er zo goed als elk interieurelement mee af.

Business development manager Glenn Van Hoey legt uit: “Planet Stone is een steengranulaat waarmee je op ondergronden zoals hout, houtmaterialen en kunststof, steeneffecten creëert. Op ontwerpvlak kan je er alle kanten mee uit, want naast vlakke elementen kan je er ook geometrische vormen mee bekleden. Van ronde objecten tot driehoeken: vormen die je niet zo eenvoudig uit steen zou kappen, doe je er nu wel zo uitzien. Het resultaat is even hard en duurzaam, maar veel lichter en hanteerbaarder.”

Vormen die je niet zo eenvoudig uit steen zou kappen, doe je er nu wel zo uitzien. (Beeld: Hendrik Voges)

Veelzijdig en eenvoudig in gebruik

Interieurbouw & Schrijnwerk kreeg een preview van het applicatieproces. Met een basislak breng je een grondlaag aan. Voor de tweede laag meng je het steenpoeder door de basislak. Wil je in plaats van een ruw liever een glad oppervlak, dan eindig je met een kleurloze aflaklaag. “Voor keukenwerkbladen is dat bijvoorbeeld een must”, vertelt Glenn, “want hygiëne en onderhoudsvriendelijkheid zijn cruciaal.” 

Van beige (Moon) tot diepgrijs (Pluto): de steenpoeders zijn er in tien tinten die de namen van planeten kregen. Ze met elkaar vermengen levert telkens weer andere kleurvariaties op. Door te spelen met de kleur van de grondlak realiseer je bovendien nog meer schakeringen, want Planet Stone is niet honderd procent dekkend. Je kan er ook perfect een logo laten doorschemeren.

Op de beursstand waren geen interieurobjecten te zien, hij deed eerder futuristisch aan. Het past bij een product dat uitnodigt om buiten de lijntjes te kleuren. De stand werd ontworpen door Iwe Pée, die ook als eerste met het product aan de slag mocht. “Het was pure magie”, vertelt Iwe. “Ik voelde me meer een steenkapper dan een meubelmaker. Een lakproces moet je altijd heel secuur aanpakken, er mag ook geen stofje of vuiltje in terechtkomen. Dat het ook wat ruwer mag, is een verademing. We zien veel mogelijkheden en zijn volop aan het experimenteren.”

Goed voor de planeet

Is het product, dat er zijn naam aan ontleent, dan ook goed voor onze planeet? Glenn bevestigt: “Het steengranulaat is een restproduct dat ontstaat tijdens het zagen van steen. Anders zou het wellicht verloren gaan. Het transport is een stuk energiezuiniger dan dat van massieve steen, en je kan het poeder ook vermengen met een watergedragen basislak. Dat past binnen onze strategie om tegen 2030 als eerste uitsluitend watergedragen oplossingen aan te bieden. Voorlopig hebben klanten nog de keuze tussen een basislak op water- of pur-basis. Beide opties zijn even kwalitatief en geschikt voor dezelfde toepassingen.”  

Heeft u vragen over dit artikel, project of product?

Neem dan rechtstreeks contact op met Hesse Benelux.

Contact opnemen

Stel je vraag over dit artikel, project of product?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Telefoonnummer +49 (0)23 8196300 E-mailadres [email protected] Website hesse-lignal.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kunnen we je helpen met zoeken?

Bekijk alle resultaten